گل ختمی یا مارشمالو، خوراکی با خواص درمانی فراوان
گل ختمی

گل ختمی یا مارشمالو، خوراکی با خواص درمانی فراوان

گل ختمی 1گل ختمی (Althaea officinalis) گیاهی چند ساله است که بومی اروپا، آسیای غربی و شمال آفریقا است. هزاران سال است که به عنوان یک درمان عامیانه برای درمان بیماری های گوارشی، تنفسی و پوستی استفاده می‌شود. قدرت درمانی آن تا حدی به دلیل موسیلاژ موجود در آن است. معمولاً به شکل کپسول، تنتور یا چای مصرف می‌شود. همچنین در محصولات پوستی و شربت های سرفه استفاده می‌شود. به خواندن ادامه دهید تا در مورد پتانسیل درمانی این گیاه قدرتمند بیشتر بدانید.

گل ختمی به درمان سرفه و سرماخوردگی کمک می‌کند

شکلات داغ با مارشملومحتوای موسیلاژین زیاد ریشه ختمی ممکن است آن را به یک داروی مفید برای درمان سرفه و سرماخوردگی تبدیل کند. یک مطالعه کوچک در سال 2005 نشان داد که یک شربت گیاهی سرفه حاوی ریشه ختمی در تسکین سرفه های ناشی از سرماخوردگی، برونشیت یا بیماری‌های دستگاه تنفسی همراه با تشکیل مخاط موثر است. ماده موثره شربت عصاره برگ خشک پیچک بود. همچنین حاوی آویشن و بادیان بود. در عرض 12 روز، همه 62 شرکت کننده بین 86 تا 90 درصد بهبود علائم را تجربه کردند. به نظر می‌رسد این گیاه به عنوان آنزیمی برای شل شدن مخاط و مهار باکتری‌ها عمل می‌کند. قرص‌های حاوی عصاره ریشه ختمی به سرفه‌های خشک و گلو تحریک شده کمک می‌کند.

  • روش مصرف: هر روز 1 قاشق سوپ خوری شربت ریشه ختمی مصرف کنید. همچنین می‌توانید چند فنجان چای ختمی کیسه ای را در طول روز بنوشید.

به تسکین سوزش پوست کمک می‌کند

ریشه گل ختمیاثر ضد التهابی این گل همچنین ممکن است به تسکین سوزش پوست ناشی از جوش، اگزما و درماتیت کمک کند. یک بررسی در سال 2013 نشان داد که استفاده از پماد حاوی 20 درصد عصاره این گیاه باعث کاهش سوزش پوست می‌شود. محققان پیشنهاد کردند که این گیاه سلول‌های خاصی را تحریک می‌کند که دارای فعالیت ضد التهابی هستند هنگامی که عصاره به تنهایی استفاده می‌شود، نسبت به یک پماد حاوی یک داروی مصنوعی ضد التهابی اثربخشی کمتری دارد. با این حال، پماد حاوی هر دو ماده دارای فعالیت ضد التهابی بالاتری نسبت به پمادهای حاوی تنها یک دارو یا داروی مصنوعی بود.

  • روش مصرف: پماد حاوی 20 درصد عصاره ختمی را 3 بار در روز روی ناحیه آسیب دیده استفاده کنید.

به بهبود زخم کمک می‌کند

این گیاه دارای خواص ضد باکتریایی است که در بهبود زخم موثر است. نتایج یک مطالعه حیوانی در سال 2015 نشان داد که عصاره ریشه این گیاه پتانسیل درمان باکتری های گرم مثبت را دارد. این باکتری‌ها مسئول بیش از 50 درصد عفونت‌ها هستند و شامل «سوپر حشرات» مقاوم به آنتی‌بیوتیک هستند. هنگامی که به صورت موضعی بر روی زخم موش استفاده می‌شود، عصاره به طور قابل توجهی بهبود زخم را در مقایسه با کنترل آنتی بیوتیک افزایش می‌دهد. تصور می‌شود که زمان بهبود را تسریع می‌کند و التهاب را کاهش می‌دهد.

سلامت کلی پوست را تقویت کند

ختمی ممکن است برای بهبود ظاهر پوستی که در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) قرار گرفته است استفاده شود. به عبارت دیگر، هر کسی که تا به حال در معرض نور خورشید بوده است، از استفاده موضعی از این کیاه سود می‌برد. تحقیقات آزمایشگاهی در سال 2016 استفاده از عصاره گیاه ختمی در فرمولاسیون های مراقبت از پوست را پشتیبانی می‌کند، با این حال محققان باید در مورد ترکیب شیمیایی و کاربردهای عملی این عصاره اطلاعات بیشتری کسب کنند.

  • روش مصرف: صبح و شب از کرم، پماد یا روغن حاوی عصاره گل ختمی استفاده کنید. بعد از قرار گرفتن در معرض آفتاب می‌توانید آن را بیشتر استفاده کنید.

عوارض و خطرات احتمالی

گیاه ختمیگیاه ختمی به طور کلی عارضه خاصی ندارد. در برخی موارد می‌تواند باعث ناراحتی معده و سرگیجه شود. شروع با دوز کم و افزایش تدریجی تا رسیدن به دوز کامل می‌تواند به کاهش خطر عوارض جانبی کمک کند. مصرف این گیاه با یک لیوان آب نیز می‌تواند به کاهش خطر عوارض جانبی کمک کند. شما باید ختمی را هر بار به مدت چهار هفته مصرف کنید. قبل از شروع مجدد مصرف حتما یک هفته استراحت کنید. هنگامی که به صورت موضعی استفاده می‌شود، ممکن است باعث ایجاد سوزش در پوست شود. همیشه باید قبل از استفاده در یک برنامه کامل، یک پچ تست انجام دهید. اگر داروهای دیگری را قبل از مصرف ختمی مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید، زیرا مشخص شده است که با داروهای لیتیوم و دیابت تداخل دارد. همچنین می‌تواند معده را بپوشاند و در جذب سایر داروها اختلال ایجاد کند.

از مصرف خودداری کنید اگر:

  1. باردار یا شیرده هستند.
  2. دیابت دارند.
  3. طی دو هفته آینده یک عمل جراحی برنامه ریزی شده داشته باشید.

سخن پایانی

گل ختمی به طور کلی برای استفاده بی خطر است، با این حال باید قبل از مصرف با پزشک خود صحبت کنید. این گیاه به معنای جایگزین برای برنامه درمانی مورد تایید پزشکان نیست. با تایید پزشک، دوز خوراکی یا موضعی را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. شما می‌توانید با مقدار کم شروع کنید و به مرور زمان دوز مصرفی را افزایش دهید، در نتیجه خطر عوارض جانبی را کاهش دهید. اگر متوجه هر گونه عوارض جانبی غیر معمول شدید، مصرف را قطع کرده و به پزشک خود مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا