هایپرپیگمانتاسیون چیست؟ علائم آن چیست و انواع آن چیست؟
کک مک

هایپرپیگمانتاسیون چیست؟ علائم آن چیست و انواع آن چیست؟

لکه های روی صورتهایپرپیگمانتاسیون (Hyperpigmentation) لزوماً یک بیماری نیست، بلکه اصطلاحی است که رنگدانه های پوست را توصیف می‌کند که معمولا تیره تر به نظر می‌رسد. ممکن است روی پوست هر فرد متفاوت باشد مانند:

  • در تکه های کوچک پوست رخ دهد
  • مناطق وسیعی از پوست را پوشش دهد
  • کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد

در حالی که افزایش رنگدانه معمولا مضر نیست، اما ممکن است نشانه ای از یک بیماری دیگر باشد. در ادامه این مطلب با انواع مختلف هایپرپیگمانتاسیون، علل و نحوه درمان آن آشنا می‌شویم.

انواع مختلف هایپرپیگمانتاسیون

انواع مختلف لک ها
Brown spot on the skin of the face. Pigmentation on the skin. The types of pigment spots.

انواع مختلفی از آن وجود دارد که رایج ترین آنها ملاسما، لکه های خورشیدی و لکه های پس از التهاب است.

  1. ملاسما: اعتقاد بر این است که ملاسما ناشی از تغییرات هورمونی است و ممکن است در دوران بارداری ایجاد شود. نواحی هایپرپیگمانتاسیون می‌توانند در هر ناحیه ای از بدن ظاهر شوند، اما بیشتر در معده و صورت ظاهر می‌شوند.
  2. لکه های خورشیدی: آنها لکه های کبدی یا لکه های خورشیدی نیز نامیده می‌شوند، لکه های خورشیدی رایج هستند. آنها با قرار گرفتن در معرض بیش از حد خورشید در طول زمان مرتبط هستند. به طور کلی، آنها به صورت لکه هایی در نواحی در معرض نور خورشید مانند دست ها و صورت ظاهر می‌شوند.
  3. لکه های پس از التهاب: این در نتیجه آسیب یا التهاب پوست است. یکی از علل شایع این نوع اکنه است.

علائم و عوامل خطرناک چیست؟

لک های مختلف پوستینواحی تیره روی پوست از علائم اصلی این لکه ها هستند. این لکه ها می‌توانند از نظر اندازه متفاوت باشند و در هر نقطه از بدن ایجاد شوند. بزرگترین عوامل خطرناک شایع، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و التهاب است، زیرا هر دو موقعیت می‌توانند تولید ملانین را افزایش دهند. هر چه بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید، خطر افزایش رنگدانه های پوست بیشتر می‌شود.

بسته به نوع اختلال، سایر عوامل خطرناک برای لکه های هایپرپیگمانته ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی یا بارداری، یکی از دلایلی است که در ملاسما دیده می‌شود
  • نوع پوست تیره تر، که بیشتر مستعد تغییرات رنگدانه است
  • داروهایی که حساسیت شما را به نور خورشید افزایش می‌دهند
  • ضربه به پوست، مانند زخم یا آسیب سوختگی سطحی

چه چیزی باعث این مشکل می‌شود؟

کک مکیکی از دلایل رایج این لکه ها تولید بیش از حد ملانین است. ملانین رنگدانه ای است که به پوست رنگ می‌دهد. این توسط سلول‌های پوستی به نام ملانوسیت تولید می‌شود. چندین شرایط یا عوامل مختلف می‎‌توانند تولید ملانین را در بدن شما تغییر دهند.

برخی از داروها می‌توانند باعث ایجاد این مشکل شوند. همچنین برخی از داروهای شیمی درمانی هم به عنوان یک عارضه جانبی باعث ایجاد این مشکل می‌شوند.

بارداری سطح هورمون ها را تغییر می‌دهد و می‌تواند بر تولید ملانین در برخی از زنان تأثیر بگذارد. یک بیماری غدد درون ریز نادر به نام بیماری آدیسون می‌تواند لکه ها را ایجاد کند که در مناطقی که در معرض نور خورشید قرار دارند، مانند صورت، گردن و دست ها و مناطقی که در معرض اصطکاک قرار دارند، مانند آرنج و زانو، آشکارتر است. هایپرپیگمانتاسیون نتیجه مستقیم افزایش سطح یک هورمون در بدن شما است که منجر به افزایش سنتز ملانین می‌شود. نور خورشید نیز باعث افزایش ملانین در پوست است.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا